Zračna luka Brač, ukupne površine od 400.000 m2, smještena je na Veškom polju, 541 m iznad razine mora. Od Bola i najljepše i najpoznatije plaže na Jadranu, Zlatni rat, udaljena je 14 km, a 30 km od Supetra, najvećeg mjesta na otoku. Zbog velike nadmorske visine zračne luke i blizine najvišeg vrha otoka Brača, Vidova gora (778 m), u danima jake oblačnosti i kiše moguća je pojava magle, niskih stratusa i loše vidljivosti. Nekoliko puta godišnje na lokalitetu zračnog pristaništa pada i snijeg koji se zna zadržati i nekoliko dana. Najzastupljeniji vjetrovi su bura iz smjera sjeveroistok (NE) i jugo iz smjera jugoistok (SE), te periodično nejaki maestral i burin.

Zračno pristanište je opremljeno za prihvat i otpremu malih komercijalnih putničkih zrakoplova kapaciteta do 100 sjedećih mjesta, s mogućnošću polijetanja i slijetanja noću. Otvorena je tijekom cijele godine, dok se charter promet odvija isključivo ljeti. Javni prijevoz do zračnog pristaništa nije organiziran, a na raspolaganju je taksi služba po pozivu, za vrijeme otvorenosti zračne luke.

 

Vizija i misija

 

VIZIJA: Svaku državu Europe, zračnim putem, povezati s otokom Bračom.

MISIJA: Vlastitim razvojem i usavršavanjem, na osobit način želimo biti generator razvoja bračkog turizma i lokalnog gospodarstva. Svojim zaposlenicima želimo omogućiti motivirajuću radnu okolinu kako bi u potpunosti razvili i ostvarili svoje potencijale. Svojom profesionalnošću i  kooperativnošću, zračnim prijevoznicima želimo omogućiti sigurno i uspješno obavljanje njihovog posla. Putnicima i posadama zrakoplova želimo biti dobar domaćin, svojom srdačnom susretljivošću dati do znanja kako su dobrodošli na zračnu luku Brač, o posjetu kojem će zasigurno širiti informaciju među potencijalnim budućim našim strankama. Bez obzira na druge vrste promidžbe na najvišoj razini, a koju zračna luka Brač može imati u pisanim ili drugim medijima, odnos čovjek – čovjek daleko više širi osjećaj prihvaćenosti i dobrodošlice.